Bestuur

Ger Wagemans

“Mijn achtergrond is “transformatie”, of anders gezegd organisaties omvormen naar de mogelijkheden en kansen voor de toekomst. Vooruitkijken en een helder idee vormen wat de toekomst kan brengen, is daarbij wezenlijk. Dat heb ik in mijn arbeidszame leven bij DSM/Chemelot in allerlei functies continue mogen doen. En ook in mijn nevenfuncties in met name de “not for profit” (bv zorg, onderwijs, veiligheid, pensioen, sociale werkvoorziening) is dat altijd mijn centrale thema geweest. Daarom past Pilon, maar vooral de ondernemingen die we kunnen vooruithelpen, goed bij mijn denkwereld. En daarbij zijn financiële (on)mogelijkheden een wezenlijk middel, maar ook niet meer dan dat!”.

Michel Rompelberg

Als oudste van drie kinderen ben opgegroeid in een klein dorp in het Zuid-Limburgse heuvelland. Thuis hadden we een boerderij en later een winkel. Vanzelfsprekend werd ik lid van de jonkheid, de jeugd- en de toneelvereniging en ging ik me inzetten voor de parochie. Ook was ik een tijdje politiek actief voor het CDA.

Mijn vrouw, die ik leerde kennen bij de jeugdvereniging, en ik zijn gehuwd sinds 1993. Samen zijn we ouders van twee dochters.

Ik studeerde rechten in Maastricht en werd daarna advocaat: sinds 1999 als partner van een advocatenkantoor in Voerendaal. Als zodanig werk ik met name voor bedrijven én als faillissementscurator. Bij de Orde van Advocaten was ik zes jaar penningmeester. Ook was ik jarenlang lid van de Raad van Toezicht van een verpleeghuis. Momenteel ben ik actief voor een serviceclub in het heuvelland. Daarnaast ben ik beschermheer van de schutterij.

Bij Pilon ben ik bestuurslid sinds 2015. Als curator zie ik dat het mis kan gaan bij bedrijven waarna ik de werknemers moet ontslaan. Bij Pilon kan ik zorgen voor het tegenovergestelde. Ik kan meehelpen dat goede plannen kunnen worden uitgevoerd, dat investeringen kunnen doorgaan en dat bedrijven kunnen groeien. Ik ben blij dat ik kan bijdragen aan behoud en groei van werk. Dat is belangrijk voor de betrokkenen en voor de maatschappij als geheel.

Frank Teeuwisse

Als kind van de oostelijke mijnstreek heb ik de mijnsluitingen van nabij meegemaakt, en is het vinden van nieuwe werkgelegenheid me met de paplepel ingegeven.

Wie werkt kan beter participeren in de maatschappij. Mensen die daar hulp bij nodig hebben en willen, verdienen (mijn) steun en Pilon is daarvoor een uitstekend vehikel.

Voor mijn pensioen heb ik aanvankelijk gewerkt als mijningenieur in de ondergrondse (goud en diamant) productie. Later heb ik diverse commerciële- en management functies gehad bij DSM. Mijn belangstelling ligt bij het uitkiezen van een ver doel, en dan te bepalen hoe dat het beste bereikt kan worden. Soms kost dat niet alleen geld, maar vooral een goed plan, tijd en doorzettingsvermogen. Ik breng ervaring mee in strategie bepaling, project management, risico management, verandermanagement, en risico dragend kapitaal.

Anita van Kruchten

Sinds januari 2019 mag ik mij bestuurslid van de Stichting Pilon noemen. 
In het dagelijks leven geef ik samen met mijn zakenpartner Norbert Dehing sturing aan een fantastisch team medewerkers bij Petit .verbindt.. gevestigd in Nuth.
Als ondernemer met een P&O achtergrond is het mijn diepe overtuiging dat ondernemen om veel meer draait als winst maken. Winst maken is een noodzaak om een organisatie een bestaansrecht te geven of te laten groeien. Het is een middel maar geen doel. Het mooie van Stichting Pilon is dat we dit middel mogen inzetten voor een mooi sociaal doel. Dat we als een team van sociaal gedreven ondernemers met ieder zijn specifieke specialisme en ervaring kunnen laten zien dat geld verdienen kan samengaan met zorg voor elkaar en dat sociaal ondernemerschap niet slechts een loze kreet is. 
Ik zal dan ook mijn uiterst best doen om mijn idealistisch wereldbeeld een realistische vorm te geven binnen deze mooie Stichting, om zo daar waar nodig en gevraagd een duurzame bijdrage te kunnen leveren.